Sigurnost hrane

EN 15593 Ambalaža – Upravljanje higijenom u proizvodnji ambalaže za hranu

Motivacija i koristi

ÖN EN 15593 je europski standard za upravljanje higijenom u proizvodnji ambalaže za hranu. Opisuje zahtjeve za sustav upravljanja, analizu rizika i procjenu rizika, praćenje visokorizičnih procesnih točaka kao i specifične GMP zahtjeve. Struktura ovog sustava upravljanja kompatibilna je s ISO 9001, higijenski propisi za pakiranje su kompatibilni s ISO 22000.

Ciljevi

EN 15593 omogućuje organizaciji da:

  • planira, dizajnira, implementira, provodi, održava i ažurira sustav analize i procjene opasnosti;

  • osigurati proizvodnju materijala za pakiranje hrane u skladu s higijenskim zahtjevima;

  • dokazuje usklađenost s higijenskim zahtjevima dogovorenim od strane kupaca;

  • dokazati učinkovitost sustava;

  • pomaže proizvođačima hrane da dostave odgovarajuće dokaze o usklađenosti s propisima o sigurnosti hrane i ambalaže;

  • osigurati da je u skladu s navedenom higijenskom politikom;

  • pokazati takav dogovor s drugim dionicima;

  • zatražiti registraciju ili certifikaciju svog sustava upravljanja higijenom ambalaže hrane od strane vanjske organizacije.

Ciljna skupina
  • Proizvođači ambalaže za hranu

  • Proizvođači materijala i njihovi dobavljači

  • Tvrtke zadužene za transport i skladištenje ambalaže za hranu

Kriterij prihvatljivosti

Popis zahtjeva EN 15593 sadrži upravljanje higijenom, analizu opasnosti i procjenu rizika, izvore kontaminacije, tvorničke zahtjeve i zahtjeve za zaposlenike.

Ostali relevantni zahtjevi

ISO 9001, ISO 22000, FSSC 22000, BRC Packaging, BRC - Global Markets Programs, IFS PACsecure, EN ISO 15378, FEFCO GMP

Podržavamo vas u postizanju dugoročnih ciljeva!!

+385 99 654 6542