
SILVIJA HAFNER
Pisinium
Svoje radno iskustvo u prehrambenoj industriji započela sam 2008 godine. Punih 14 godina radim isključivo u prehrambenoj industriji, i najveći dio vremena , skoro 10 godina u mesnim industrijama (Puris, Gavrilović, Pisinium). U toku svog rada sam prošla sve proizvodne dijelove, od proizvodnje, razvoja te sustava upravljanja kvalitetom u kojem i sada radim. 2019 godine završila sam Specijalistički studij Kvalitete i sigurnosti hrane na Prehrambeno biotehnološkom fakultetu sveučilišta u Zagrebu, a u odjelu kvalitete i sigurnosti hrane tvrtke Pisinium pronašla
sam svoje mjesto gdje trenutno radim kao Voditelj sustava upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane. Cilj mojeg rada je uspostavljanje funkcionalnog sustava koji će doprinijeti i samom razvoju tvrtke, unaprijediti procese, olakšati radi a ujedno povećati sigurnost proizvoda.
O IFS food standardu na koji sam pisala i svoj rad specjalističkog studija („Uvođenje standarda kvalitete i sigurnosti hrane u preradi morske soli“) sam aktivna od 2013 godine, te sa razvojem i mijenjanjem norme kroz godine mijenjam svoje pristupe i samu primjenu sustava te isto
prenosim na poslovne suradnike s kojima surađujem kao i djelatnicima u proizvodnji kroz razne edukacije . Smatram da nam uspostavljene norme određenih standarada kvalitete i sigurnosti hrane, kao što je u mojem slučaju IFS omogućavaju bolji i učinkovitiji nadzor nad cjelokupnom proizvodnjom, proizvodnim procesima te na kraju stavljanja na tržište zdravstveno ispravnih i kvalitetnih proizvoda.