Tradicija uspjeha Food Safety Eventa!
Cijeli Quality Austria tim želi iskreno zahvaliti svim sudionicima iz regije koji su prisustvovali onome što je postalo renomirano godišnje druženje stručnjaka iz područja kvalitete i sigurnosti hrane. Drugi Food Safety Event se održao 16. prosinca 2022.god. u Kongresnom centru hotela Antunović. Sigurnost hrane važno je pitanje i postalo je dio globalne krize u cijelom svijetu. Hrana je jedna od najosnovnijih potreba svakog čovjeka za preživljavanje. Svaki čovjek ima pravo na adekvatnu, higijenski ispravnu i zdravu prehranu.
Okupili smo vodeće stručnjake iz prehrambenih institucija, veleprodajnih i maloprodajnih lanaca te kompanija koje su direktno i indirektno povezane s proizvodnjom, distribucijom ili kontrolom hrane. Svi zajedno podijelili smo svoja iskustva o svim aspektima sigurnosti hrane. FSE je postao multidisciplinarna platforma za razmjenu najnovijih inovacija, trendova i problema, kao i praktičnih izazova i rješenja u područjima sigurnosti i kvalitete hrane.
Naši sudionici su imali priliku educirati se o različitim aspektima sigurnosti hrane kroz sljedeća
predavanja:
- Vladimir Surčinski, food expert i auditor iz certifikacijske kuće Quality Austria Adriatic
je održao predavanje o prevenciji rizika povezanih s aktivnostima transporta u lancu opskrbe hranom. - Tanja Dinić, direktorica interne revizije za sigurnost hrane u Fortenova Grupi nas je upoznala s održivim sustavima upravljanja hranom.
- Silvija Hafner, stručnjak za implementaciju sustava upravljanja kvalitete i sigurnosti hrane iz Pisiniuma nas je pobolje upoznala s implementacijom sustavaupravljanja sigurnošću hrane.
- Filip Šušnić, stručnjak za informacijsku i kibernetičku sigurnost iz Šušnić poslovno savjetovanje nam je kroz svoje predavanje objasnio korelaciju sigurnosti hrane i kibernetičke sigurnosti.
- Silvija Petrović, stručnjak za implementaciju sustava upravljanja sigurnosti hrane iz Zagrebačke pekarne Klara nas je vodila kroz izazove i praktične primjere implementacije sustava upravljanja kulturom sigurnosti hrane.
- Ana-Marija Marić, stručnjak za organizacijske promjene i razvoj te projektno i operativno upravljanje iz AMM Consultinga je predstavila kako upravljati promjenom koju donosi uvođenje kulture sigurnosti hrane.
Nakon formalnog dijela konferencije, nastavili smo druženje na domjenku.
Zahvaljujemo našim pokroviteljima, sudionicima i predavačima na iskazanom povjerenju i dolasku te se nadamo kako ćemo se svi vidjeti i sljedeće godine u još većem broju na 3. Food Safety Eventu koji je najavljen za 15. prosinca 2023.godine!