Stručno provođenje audita u prehrambenoj industriji s fokusom na FSSC 22000, IFS, BRC certifikacijske sheme
Pregled
Interni auditi važan su alat za provjeru operativnosti i učinkovitosti postavljenih sustava upravljanja sigurnošću hrane. Riječ provjera („audit“) potječe od riječi „audire“ što znači „slušati“ – slušanje i sposobnost zapažanja su zaista osnovni preduvjet koje mora posjedovati auditor bilo da radi internog ili vanjskog audita kao što je npr. provjera kod dobavljača. Sustavi za sigurnost hrane poput FSSC 22000, IFS i BRC svoje verifikacije zasnivaju na dobro provedenim postupcima internog audita.
Sadržaj
Nakon pohađanja ove edukacije, polaznici su osposobljeni za izradu plana i provođenje audita na način koji stvara dodatnu vrijednost i dobit za sve zainteresirane strane. Svi neophodni koraci kao što su planiranje, primjena, vođenje zapisa (mjere, izvještaji i sl.), provjera učinkovitosti i dr. su prikazani odgovarajućim primjerima iz prakse. Polaznici stječu vještine za provođenje provjera kroz radionice, igre uloga i praktične vježbe:
- Principi i proces audita
- Zahtjevi za auditore (stručnost)
- Procedura provjere – primjeri
- Praktične vježbe – radionice za simulaciju provjera
Ciljana grupa
Stručnjaci u višem i srednjem nivou menadžmenta prehrambenih organizacija koji su odgovorni za implementaciju higijenskih zahtjeva, operateri u proizvodnji i kontroli kvalitete kao i budući interni ili vanjski auditori u području sigurnosti hrane.