Više od 70 godina – i još uvijek u tijeku!

Austrijska oznaka kvalitete i Austrijska oznaka kvalitete za usluge

Proizvodi i usluge izvanredne kvalitete, koji se neovisno i redovito provjeravaju, dobili su ovaj Pečat kvalitete. Više od 70 godina proizvodi koji nose Austrijski pečat kvalitete jamče kupcu stjecanje najboljih proizvoda u dotičnom području.

Posebnost za krajnjeg korisnika je usredotočenost na kvalitetu rezultata. Dok se mnogi drugi certifikati i pečati bave proizvodnim procesom (kvalitetom procesa) i temeljnim sustavom, Austrijski pečat kvalitete predstavlja kvalitetu konačnog proizvoda ili usluge.

Kako bi se ispunila visoka očekivanja kupaca, proizvodi i usluge koji nose Austrijski pečat kvalitete podliježu sustavu inspekcije i pregleda koji se kontinuirano ažurira i prilagođava znanstvenim i tehnološkim dostignućima.

Korisnici Pečata kvalitete zajedno s nagradom dobivaju certifikat kao dokaz izvanredne kvalitete svojih proizvoda i usluga. Za organizacije iz svih sektora i svih veličina – od industrije i maloprodaje do kvalificirane trgovine i usluga – Pečat kvalitete vrijedan je otvaranje vrata u globalnu zajednicu kvalitete.

Austrijski pečati kvalitete jamstvo su vrhunske kvalitete.

Jamstvo za lokalnu kvalitetu

1. Nacionalni pečati kvalitete

Austrijski proizvodi s pečatom kvalitete

Austrijski pečat kvalitete je prepoznatljiv znak i, zahvaljujući stalnom praćenju kvalitete, jamstvo za domaću kvalitetu i proizvode austrijskog podrijetla.

Za proizvode koji nisu u cijelosti proizvedeni u Austriji, austrijski vrijednosni udio u troškovima konačnog proizvoda (uključujući troškove za sirovine, poluproizvode, pribor, know-how itd.) mora iznositi najmanje 50 posto.

Za prehrambene artikle, Austrijska oznaka kvalitete bit će dodijeljena ako se svi koraci obrade odvijaju u Austriji i ako su poljoprivredne sirovine koje određuju vrijednost proizvoda austrijskog podrijetla. Za prerađenu hranu općenito je dopuštena razina tolerancije do jedne trećine za sirovine koje se ne mogu proizvoditi u Austriji.

Austrijska modelska tvrtka
(„Österreichischer Musterbetrieb“)

Od 1992. Austrijski pečat kvalitete za austrijsku modelsku tvrtku s vlastitim ispitnim kriterijima koristi se za prepoznavanje izvanrednih proizvodnih mjesta..

Austrijski pečat kvalitete za austrijske modelske tvrtke dodjeljuje se poslovnim ustanovama bilo koje vrste: medicinskim ordinacijama, restoranima, maloprodajnim ili komercijalnim poduzećima, kao i organizacijama koje nude njegu kod kuće mogu postati dio zajednice kvalitete stjecanjem ovog pečata.

Uz druge modele kontinuiranog poboljšanja korporativne kvalitete (kao što su ISO certifikat i modeli poslovne izvrsnosti), organizacije koje nose ovaj pečat pokazuju konkurentsku prednost isporukom izvanrednih performansi.

Austrijska modelska tvrtka
(„Österreichischer Musterbetrieb“) –
Tvrtke za podove

Tvrtke za podove imaju mogućnost dokumentirati kvalitetu svojih usluga svojim kupcima ili klijentima na temelju Smjernica o kvaliteti za tvrtke za podove s Austrijskim pečatom kvalitete za austrijsku modelsku tvrtku. Dobivši tako priznati i poznati znak kvalitete, tvrtka ima priliku ojačati vlastitu tržišnu poziciju i prenijeti visoku kvalitetu svojih usluga trećim stranama.

Glavni fokusi smjernica kvalitete su organizacijska struktura, osoblje, osiguranje kvalitete kao i ekološka prihvatljivost tvrtke. Podnošenjem OQA certifikata Saveznom i Državnom savezu, (privremena) podrška se može koristiti.

Garancija kvalitete

2. Međunarodni pečat kvalitete

Domaće tvrtke koje proizvode proizvode bilo kojeg podrijetla, kao i tvrtke s proizvodnim mjestima u inozemstvu mogu se prijaviti za Međunarodni pečat kvalitete za svoje proizvode.

Opći uvjeti i odredbe (bivši "Propisi") OQA-e “Österreichische Arbeitsgemeinschaft zur Förderung der Qualität” i postojeće smjernice kvalitete također se primjenjuju na sve proizvode proizvedene u inozemstvu koji nastoje dobiti Međunarodni pečat kvalitete. Time se osigurava da se Pečat kvalitete za proizvode proizvedene u Austriji i inozemstvu dobije prema istim smjernicama.

Akreditirana austrijska inspekcijska tijela provode preglede i potvrđuju da je proizvod proizveden u inozemstvu u skladu s austrijskim smjernicama kvalitete (zakoni, propisi itd.).

Austrijska oznaka kvalitete za usluge

3. Sektorske oznake kvalitete

OQA Zertifizierungs-GmbH odgovorna je za rukovanje Austrijskim znakom kvalitete u akreditiranom uslužnom sektoru. Austrijski pečat kvalitete dodjeljuje se organizacijama i tvrtkama koje su pregledali i certificirali neovisni stručnjaci OQA Zertifizierungs-GmbH na temelju primjenjivih smjernica o kvaliteti. Stručnjaci OQA-e će tijekom evaluacije ukazati na čimbenike uspjeha kao i na potencijal poboljšanja koji će jamčiti optimizaciju struktura, procesa i procedura kao i poboljšanje kvalitete pružanja usluga za prijavitelja.

OQA Zertifizierungs-GmbH je 100% podružnica OQA-e “Österreichische Arbeitsgemeinschaft zur Förderung der Qualität” i akreditirana je prema ISO/IEC 17065 (identifikacijski broj PSID 0934) i akreditirana od strane Ekonomskog ministarstva za digitalnu akreditaciju Austrije/F. Cijeli popis akreditacija možete pronaći ovdje Za certifikaciju i dodjelu Austrijskog pečata kvalitete primjenjuju se odgovarajuće smjernice i uvjeti kvalitete.

Osnovni zahtjevi
Ispunjavanje zahtjeva za akreditirane pečate kvalitete prema odgovarajućim smjernicama kvalitete. Smjernice o kvaliteti daju se besplatno na zahtjev.
Postupak dodjele
Po primitku ispunjene i potpisane prijave za akreditirane pečate kvalitete, dostavit ćemo Vam ponudu. Nakon što prihvatite naš prijedlog, odredit ćemo posljedični postupak (ovisno o relevantnim smjernicama za kvalitetu). Dodijelit ćemo stručnjaka koji će koordinirati termin za procjenu na licu mjesta. Nakon procjene na licu mjesta, dobit ćete opsežno izvješće. Nakon uspješnog certificiranja, dobit ćete državno akreditirani certifikat na temelju ISO 17065 i pravo korištenja akreditiranog Austrijskog pečata kvalitete. Za održavanje certifikata potrebno je provesti godišnju evaluaciju. Po primitku ispunjene i potpisane prijave za akreditirane pečate kvalitete, dostavit ćemo Vam ponudu. Nakon što prihvatite naš prijedlog, odredit ćemo posljedični postupak (ovisno o relevantnim smjernicama za kvalitetu). Dodijelit ćemo stručnjaka koji će koordinirati termin za procjenu na licu mjesta. Nakon procjene na licu mjesta, dobit ćete opsežno izvješće. Nakon uspješnog certificiranja, dobit ćete državno akreditirani certifikat na temelju ISO 17065 i pravo korištenja akreditiranog Austrijskog pečata kvalitete. Za održavanje certifikata potrebno je provesti godišnju evaluaciju.
Troškovi
Zadovoljstvo nam je pružiti vam detaljnu ponudu.

Imate li pitanja u vezi s pečatima kvalitete za pojedini sektor?

Rado ćemo pomoći!

Andrea Ivezić

Executive Director QAA d.o.o. – Edukacija, certifikacija i evaluacija

Igor Panin

General Manager QAA d.o.o - Edukacija, certifikacija i evaluacija

Želite više informacija?

Rado ćemo Vam pomoći!

Pišite nam!

+385 99 654 6542